miercuri, 26 ianuarie 2011

I love my body...butter!!!

Da, am facut un unt de corp pe care-l iubesc! Este cu totul pe placul meu: are miros de citrice, este repede absorbit si imi lasa pielea catifelata, are o textura spumoasa si pot sa-l aplic foarte usor.
Contine unt de shea, unt de cacao (nerafinate si certificat organice), unt de avocado, ulei de susan, ulei de migdale dulci (presate la rece), ulei de samburi de struguri, amidon, vit.E, U.E. de portocala, lamaie si bergamota.
Despre untul de shea sau cel de cacao am mai scris (aici si aici) asa ca va voi povesti cate ceva despre celelalte uleiuri, si mai ales despre noua mea pasiune, uleiul de susan. Acesta este un ulei la fel de nobil ca si cel de masline, este foarte bogat acizi grasi polinesaturati si datorita continutului de vitamina E, lecitina si minerale are efecte antivirale, antifungice, antiinflamatoare si antioxidante. Medicina traditionala chineza afirma ca uleiul de susan protejeaza impotriva arsurilor solare, mai mult, el inhiba cresterea melanoamelor maligne. Este un excelent produs de intretinere pentru piele; ajuta la vindecarea eczemelor si a iritatiilor; combate matreata, distrugand bacteria care o genereaza; contribuie la vindecarea sinuzitei, sub forma de picaturi nazale; consumat ca atare ajuta la diminuarea colesterolului "rau" in sange. Ce sa mai vorbim, este un produs bun de utilizat din cap pana in picioare si pe dinauntru si pe dinafara :)!
Untul de avocado are excelente proprietati de hidratare pentru piele, se intinde si se absoarbe foarte usor, este bogat in vitaminele A, B, G si E si este noncomedogenic.
Uleiul de migdale dulci este un ulei non gras, este absorbit cu usurinta si ingrijeste foarte bine datorita calitatilor emoliente si calmante. Poate fi folosit pentru toate tipurile de piele, este adjuvant in caz de iritatii sau inflamatii, previne imbatranirea pielii si atenueaza ridurile, este excelent pentru pielea crapata si uscata a buzelor.
Uleiul de samburi de struguri este cel mai important ulei cu rol antioxidant, mentine elasticitatea pielii si a vaselor de sange, este usor absorbit, este bogat in minerale (zinc, cupru, seleniu) si vitamine (C, E si F) dar cel mai important este continutul de procianidine, un agent antiimbatranire de 50 de ori mai puternic decat vit. E si de 20 de ori mai puternic decat vit. C.
Uleiurile esentiale de portocala, lamaie si bergamota au efecte imediate impotriva stressului, tensiunii nervoase, durerilor de cap, obosealii. Sunt relaxante dar in acelasi timp inaltatoare. Folosite la masaj incurajeaza eliminarea fluidelor in exces si a produsilor metabolici daunatori. Atentie!! Aceste uleiuri sunt fotosensibile asa ca nu trebuiesc folosite inainte de expunerea la soare/solar!
Amidonul folosit in cantitate foarte mica in acest unt de corp are rolul de a absorbi excesul de grasime.
Cam atat. Sper sa va placa ;)



duminică, 16 ianuarie 2011

Sapun antiacneic

Ah, nu, acnee, nimeni nu vrea asa ceva! Dar ce sa facem ea exista si deasemeni exista si numeroase metode de a lupta impotriva ei. Majoritatea produselor cosmetice de pe piata sunt destul de aspre cu tenul, il usuca si prin aceasta determina glandele sebacee sa produca mai mult sebum, distrug echilibrul bacteriilor "bune" precum si PH-ul pielii. Ca alternativa sunt cosmeticele naturale, asa ca m-am gandit sa fac un sapun care sa-i ajute pe cei ce au aceasta problema.
Sapunul este fabricat "la rece" prin saponificarea uleiurilor de cocos, palmier, masline, samburi de grapefruit si unt de cacao; pentru efectul puternic antibacterian am ales uleiurile esentiale de arbore de ceai si lavanda. Alaturi de ele se afla oxidul de zinc care de asemeni are efect antibacterian dar si de cicatrizare, calmare a pielii iritate. Tot pentru efectul cicatrizant si, in plus, antiinflamator am adaugat macerat de flori de musetel in ulei extravirgin de masline. Uleiul de samburi de struguri folosit este recunoscut ca un puternic antioxidant cu abilitatea de a proteja tenul dar si un bun antibiotic natural cu efect asupra a numeroase bacterii, virusi si fungi. Imbinarea acestor ingrediente a dus la crearea unui sapun care nu va usca pielea, din contra, o va hidrata, emolia; are o spuma densa si un miros minunat, imi place mult combinatia lavanda-tea tree.
Totusi acest sapun, singur, nu va face minuni impotriva acneei; trebuie sustinut de o alimentatie echilibrata si sanatoasa, de o igiena corespunzatoare, in cazurile grave, nu amanati consultarea unui medic dermatolog!