luni, 11 aprilie 2011

Samponul meu solid.

Aseara am consumat inca o bucata din samponul solid facut de mine. Si m-am gandit sa scriu de ce imi place asa mult. Asadar, imi place pentru ca:
- miroase foarte bine, la fiecare spalare apa calda elibereaza uleiurile esentiale si baia se umple de arome mmm...;
- face spuma bogata;
- imi curata parul minunat, e adevarat ca avandu-l lung si destul de des aplic samponul solid de 2 ori/spalare;
- nu imi ingrasa parul, asadar, in continuare nu-l spal decat o data pe saptamana;
- imi da mult volum (desi chiar nu am nevoie :));
- pot sa-l consum pana la ultima cojita si nu se rupe, ci se subtiaza uniform pana la topirea completa.
Recunosc ca la inceput nu mi-a fost usor, trecerea de la samponul lichid din comert la cel solid, natural, homemade nu am facut-o imdediat insa acum nu mi-as mai spala parul cu altceva.
Poate nu ar trebui sa dezvalui ceea ce voi scrie acum: in continuare folosesc balsam cu chimicale in care am pus o doza zdravana de ulei de argan bio, presat la rece. Cu toate ca folosesc si masca de par inainte de spalare, tot am nevoie si de acest balsam pentru a-mi putea descurca firele de par. Daca are cineva o solutie naturala pentru a inlocui acest produs o astept cu interes :)!
Samponul exista in magazin in doua variante, pentru par blond si brunet si contine, ca ingrediente de baza, uleiul de cocos, muult ulei de ricin, unt de cacao, unt de avocado, ulei de masline, decoct de nuci de sapun, ceai negru+rozmarin(par brunet) si galbenele (par blond), NaOH si UE de portocale si rozmarin.
Sper sa va placa!