joi, 10 mai 2012

LAPTE DEMACHIANT

Ca si majoritatea produselor de ingrijire facute de mine si acest demachiant a venit pe lume din nevoile celor apropiati :); adica, sora mea cea mica, care se machiaza des, a insistat sa-i fac "ceva care sa-mi curete fata"; si ea a fost primul "cobai". Apoi am impartit mostre in stanga si in dreapta si pentru ca feedback-ul a fost 100% pozitiv m-am gandit sa-l urc si in magazinul virtual.
Pentru ingredienti am folosit uleiuri vegetale si active blande cu pielea pe care o curata, o hidrateaza si-i "reamintesc" sa functioneze normal  (sunt ingredienti de tipul skin identical, emolienti si antioxidanti). Poate fi folosit pentru orice tip de ten, pentru demachierea ochilor, fetei, gatului si decolteului.
Mie imi place cel mai mult pentru ca nu ramane gras pe piele si pentru ca miroase foarte fin a vanilie  ( nu contine nici macar uleiuri esentiale ci doar o picatura de extract de vanilie burbon).
Sper sa va placa si voua!

Voi reaminti in aceasta prezentare ca a folosi produse naturale pentru ingrijire nu ar trebui sa fie un moft sau, mai rau, o moda. Sunt studii stiintifice care dovedesc nocivitatea produselor de sinteza si a altor derivati chimici asupra pielii noastre si implicit a starii de sanatate generala. Exista ENVIRONMENTAL WORKING GROUP unde sunt centralizate date și informații, bazate pe studii ale unor institute specializate în domeniu, asupra tuturor substanțelor folosite în cosmetice și produselor finite a mai multor mărci. De curiozitate macar, luati unul din produsele de ingrijire preferate si cautati-i ingredientele pe Cosmetics Database; asa o sa vedeti cat de sigur este produsul respectiv si puteti alege constient daca o sa-l mai folositi sau nu. Spor!