Despre produsele mele.

M-am gandit sa-mi creez si pe blog un magazinas virtual, astfel incat oricine va citi despre produsele pentru ingrijire pe care le pregatesc, sa le si poata achizitiona mai usor.
Sapunurile naturale:
Desi iubesc sa fac tot ce fac (creme, deodorante, produse personalizate, etc.), pregatirea sapunului ma bucura cel mai mult. Nu stiu, nu pot explica cum si de ce. Poate fi un soi de dependenta pentru mirosul sapunurilor cu lapte de capra sau pentru surpriza pe care o primesc de fiecare data cand feliez sapunurile in 2 culori?!? Oricum, uimirea este mereu aceeasi, cum o "budinca" din apa, soda si amestec de uleiuri se transforma intr-o "comoara", intr-un "balsam" pentru piele :) !
Asadar, voi incepe cu sapunurile naturale si am sa scriu aici cateva cuvinte despre ele: sunt manufacturate cu drag prin metoda "la rece", din saponificarea unturilor si uleiurilor vegetale, in general obtinute prin presare la rece, unele nerafinate si provenite din culturi organice; imi place foarte mult sa folosesc in loc de apa distilata suc proaspat de fructe sau legume, lapte de vaca, de capra sau de cocos, decoct din plante medicinale; ingredientele pretioase sunt adaugate intotdeauna spre sfarsitul saponificarii astfel incat ele sa isi pastreze cat mai mult din proprietatile ce vor fi transferate pielii; parfumarea sapunurilor o fac exclusiv cu uleiuri esentiale de buna calitate; argila si plantele macinate imi inveselesc si imbogatesc sapunurile iar ele sunt adaugate in functie de destinatia fiecarui sapun.
Ambalez sapunurile in hartie kraft cerata si pe fiecare eticheta sunt trecute ingredientele, intotdeauna in ordinea descrescatoare a cantitatii.
Sapunurile mele nu contin ulei de palmier, din pacate cultivarea si exploatarea lui la ora actuala a devenit atat de profitabila incat s-a transformat intr-un dezastru ecologic. Asa cum am mai scris nu vreau sa fac cosmetice naturale din ingrediente care contribuie la distrugerea naturii.
Sapunurile mele contin hidroxid de sodiu!!! Wooow, chiar contin soda caustica dar... surpriza: fara reactia dintre aceasta si uleiuri, sapunul nu ar exista. Da, sapunul este o sare rezultata in urma reactiei chimice dintre o baza (soda) si un acid (grasimea). Dar stati fara griji, nu exista nici o sansa ca vreun cristal de soda sa ramana nesaponificat, totul este cantarit si verificat cu multa grija, in plus intotdeauna adaug la spre sfarsitul saponificarii un plus de unturi si uleiuri ale caror grasimi valoroase raman nesaponificate si ele sunt cele ce vor ingriji pielea.
Sapunurile mele sunt bogate in glicerina naturala, rezultata in mod firesc in urma procesului de saponificare, fac spuma abundenta, miros intotdeauna frumos si, ce este cel mai important, au grija de pielea noastra pe care o hidrateaza in profunzime si, atunci cand e cazul, exfoliaza delicat.
Sapunurile mele au termen de valabilitate pana vor fi consumate :). Suna ciudat pentru produse naturale, nu? Surpriza cea mai mare vine de la faptul ca un sapun corect formulat, cu cat este mai vechi, cu atat este mai bun. De ce? Pentru ca, pastrat corespunzator, din el se evapora apa, ramane doar substanta uscata activa si atunci se va consuma mai greu. Singurul dezavantaj este dat de faptul ca sapunurile ce contin uleiuri esentiale isi pierd din miros. Asa sunt uleiurile esentiale pure, naturale: volatile :).
Tot ceea ce am scris mai sus este valabil si pentru sapunurile pentru par, adica pentru sampoanele solide.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu