In sfarsit m-am hotarat sa urc in magazin si o crema de fata; de fapt este o baza care se poate personaliza in functie de nevoile fiecaruia. Majoritatea dintre voi stiti deja ca nu cred in existenta unei creme universal valabile, de exemplu, o crema pentru ten mixt de 25 de ani nu este aceeasi cu o crema pentru ten mixt de 40 de ani. Firesc, nu-i asa?
Si am sa repet inca de la inceput ceea ce spun tuturor doamnelor/domnisoarelor care sunt tentate sa foloseasca pentru ingrijirea fetei produse exclusiv pe baza de ulei sau unturi vegetale (migdale, argan, shea, etc.): oricat de bune ar fi acestea nu sunt suficiente pielii noastre; daca ar fi asa ne-am da toate pe fata cu pretiosul ulei de argan, cel mai presat la rece nerafinat si organic :), si am fi toate ca Zana Zanelor. Dar nu este asa. Grasimile nu asigura hidratarea, doar emolierea pielii si protejeaza impotriva pierderilor de apa din tesuturi; pentru hidratare este responsabila apa. De aceea recomand folosirea de emulsii; acestea sunt amestecuri de apa si ulei care se leaga foarte frumos impreuna cu ajutorul cerii emulsifiante. In plus, in acest tip de crema pot fi integrate tot soiul de extracte, pulberi si alte minunatii benefice si specifice fiecarui tip de piele.
Asadar, crema mea contine 6 parti, fiecare cu rolul sau:
1. hidrolat din plante medicinale: in general, folosesc musetel si albastrele, este amestecul meu preferat, atat pentru actiunea calmanta cat si pentru cea de tonifiere; acest hidrolat este cel responsabil cu hidratarea.
2. ulei sau unt vegetal: in functie de varsta si tipul de piele acestea pot fi: migdale dulci, argan, jojoba, chimen negru, rosa mosqueta, catina, primula, nuci macadamia, samburi de caise, samburi de piersica, susan, shea, avocado, etc.; acestea sunt responsaile cu emolierea pielii, fiecare dintre ele avand si numeroase alte proprietati. Majoritatea uleiurilor folosite de mine sunt certificat organice, toate sunt presate la rece, le prefer pe cele nerafinate.
3. ceara emulsifianta vegetala: ceea ce folosesc eu este un derivat din uleiul de masline, un produs hipoalergenic care asigura atat amestecarea apei cu uleiul cat si penetrarea in profunzime a activelor adaugate, in plus, formeaza un film protector la suprafata pielii impiedicand pierderile de apa si, implicit, deshidratarea. In afara de aceasta ceara, pentru anumite tipuri de piele adaug si ceara de albine.
4. extracte: cu rol de a vindeca sau imbunatati aspectul pielii, aceste sunt: acmella (cu rol puternic antirid), extracte CO2 din trandafir salbatic, rodie, schisandra, galbenele sau morcov; extracte hidroglicerinice din ceai verde, castraveti, galbenele, musetel, aloe vera; extracte sub forma de pulbere: alantoina, miere, zmeura.
5. active si vitamine: acid hialuronic, acid lactic, oxid de zinc, ureea, provitamina B5, vitaminele A, C (stabilizata) si E.
6. extractul din samburi de grapefruit: acesta este conservantul pe care-l prefer, are rolul de a inhiba dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiurilor; este obtinut prin fermentarea samburilor de grapefruit si imi place ca este perfect compatibil cu pielea, fara potential alergen.
Pentru parfumarea cremelor (dar si pentru a masca mirosul uleiurilor nerafinate care, pentru unele persoane este neobisnuit) folosesc un amestec propriu din uleiuri esentiale florale si absolut de iasomie. Doar 3-4 picaturi/ cutiuta, suficient cat sa imi dea sentimentul de rasfat :)
Fara a se limita la ingredientele de mai sus crema, asa cum am mai spus, poate fi personalizata. Ca textura este foarte usoara, fina ca o spuma, intra usor in piele, poate constitui o baza perfecta pentru machiaj.
Acum nu va mai plictisesc cu detalii, scriu ingredientele cremei din imagine, destinata unui ten normal/mixt cu varsta cuprinsa intre 25-35 ani. Recomand aplicarea pe fata, gat si decolteu. Hidratanta, emolienta cu SPF 15, este acum disponibila in magazin:
- hidrolat de melissa si albastrele; uleiuri de: argan*, migdale dulci* si samburi de piersica; ceara emulsifianta vegetala; extracte din: ceai verde*, aloe vera*, galbenele, castraveti* si samburi de grapefruit; alantoina, oxid de zinc, vit. A, C si E, amestec de uleiuri esentiale florale.
* ingrediente certificat organice.
Crema este ambalata in recipient de 50 ml., steril, cu pereti dubli si capac suplimentar de protectie; nu exista in stoc, va fi pregatita in termen de maxim 2 zile lucratoare de la plasarea comenzii. Valabilitatea ei este de 45-60 de zile de la data manufacturarii, ferita de caldura, lumina si umezeala.
Cam atat, sper sa va placa!
Buna seara,
RăspundețiȘtergereStiti cumva daca produsele de la Mayam sunt 100% naturale?
Cel putin uleiurile esentiale ,unturile par a fi. Astept raspuns.
O seara buna!
Buna ziua. Am 35 de ani si as avea si eu nevoie de o crema. Tenul meu este uscat si pe nas am dezvoltat o sensibilitate la soare astfel incat doream sa va intreb daca puteti crea o crema cu SPF mai mare de 15.
RăspundețiȘtergereBunaaaa, sa nu uiti de crema mea, te rog, ca sunt la fundul cutiei!!! Pup!
RăspundețiȘtergerebuna ziua
RăspundețiȘtergereAm 24 de ani. Am tenul extrem de gras in zona T si pe barbie si uscat pe pometi si in zona ochilor. Puncte negre pe nas si punctulete rosii pe pometi. Puteti crea o crema,lapte demachiant..lotiune tonica specifica tenului meu?
Si o crema antirid?
Dacă puteți crede bate Avene. Și după ani de Avene alternat cu alte chestii, știu ce spun. Hidratează excepțional, nu rămâne pielea lucioasa și (emoția mea inițială:) e super sub bb cream. M-am dat și sub ochi și e la fel de super, în condițiile în care întotdeauna a trebuit sa cumpăr avene pt ochi ca cea de fata ma ustura la ochii:) So, thank you Francesca!:)
RăspundețiȘtergereSuuuper, îți mulțumesc pentru feedback. Este important pentru mine să știu că am făcut treaba bine :)
Ștergere