Am fost intrebata, de mai multe ori, ce pasta de dinti folosesc.
Pulbere pentru curatarea dintilor |
De-a lungul vremii am incercat mai multe sortimente de pasta de dinti; la inceput am cautat una care sa nu spumeze si o gasisem, era o gama profesionala, o foloseam si eram foarte multumita de rezultate. De ani buni insa, a disparut de pe piata din Romania asa ca am fost nevoita sa folosesc produsele conventionale, am incercat si tipuri mai ieftine si mai scumpe si mai bio si mai nu :). De unele am fost multumita, pe altele nu le-as mai folosi niciodata. Apoi am fost fidela pastei de dinti cu argila. Bineinteles ca intre timp am incercat si bicarbonatul in stare pura, apoi am renuntat - am inteles ca nu este indicat periajul doar cu bicarbonat pe perioade lungi de timp, o spun medicii stomatologi asa ca eu sunt cuminte si-i ascult.
Cand am inceput sa-mi pregatesc singura produsele pentru ingrijire am facut si pasta de dinti. Tot cu argila si alte bunatati care asigura curatarea dintilor si igiena orala. Am renuntat la genul acesta de formula din mai multe motive: pierdeam mult timp pana curatam si sterilizam un tub reciclat, apoi pana introduceam pasta in tub..., trebuia sa fac cantitati mici pentru ca sa o pot consuma in timpul asigurat de conservant - extractul din samburi de grapefruit. Asadar am eliminat apa din reteta, am pastrat amestecul de pulberi si am ajuns la un praf ce este usor de ambalat, de folosit si nu mai stau cu grija conservarii.
Reteta pe care am creat-o este simpla, ingredientele alese au proprietati abrazive si antibacteriene, sunt foarte multumita de rezultate. Fiica mea o foloseste si ea, ce pot sa vreau mai mult?
Pulberea contine:
- carbonat de calciu - pulbere minerala intalnita in mod natural in oase, dinti, corali, crusta crustaceelor si in compozitia altor minerale, folosita aici pentru proprietatile mineralizante si fin abrazive;
- argila verde Montmorillonite - argila activa foarte bogata in oligoelemente, am ales sa o includ datorita proprietatilor mineralizante si calmante pentru gingii;
- bicarbonat de sodiu - calitate farmaceutica, cu granulatie rotunda, ales deoarece curata si albeste foarte bine smaltul, inlatura petele, elimina bacteriile din gura si previne aparitia cariilor;
- pudra de cuisoare si anason - utilizata pentru proprietatile antibacteriene, dar mai ales, pentru aroma delicioasa;
- uleiuri esentiale de menta, de cuisoare si de anason - alese tot pentru proprietatile antibacteriene, analgezice, antiinflamatoare dar si pentru ca in aceasta combinatie imi lasa o aroma proaspata, ierboasa, usor picanta.
Cum o utilizez: periuta umeda o presez usor in cutiuta cu pulbere si apoi curat dintii si gingiile. O sa ma repet spunand ca imi place foarte mult, sper sa va placa si voua!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu