vineri, 1 august 2014

ULEI DE COCOS - virgin, organic, food grade.

Ma bucur sa pot oferi si altora uleiul de cocos pe care il folosesc eu, atat pentru uzul cosmetic cat si pentru cel alimentar. Este unul dintre uleiurile mele preferate, fiind un ingredient prezent in majoritatea retetelor cosmetice pe care le fac. Imi place foarte mult cum se simte aplicat pe piele in stare pura, senzatia este de piele moale, catifelata, fara film uleios, dar cu un aspet lucios, satinat. Mirosul sau este foarte suav, abia perceptibil, lucru ce imi convine de minune atunci cand il folosesc la pregatirea bomboanelor sau in compozita anum
itor creme de unde vreau sa se simta alt miros (cum e aceasta, de exemplu:www.breslo.ro/Product/RASFAT-SI-INGRIJIRE---CREMA-HIDRATANTA-PENTRU-CORP_989446).
Este emolient, catifelant, calmant, antioxidant, regenerant, protector, contribuie la refacerea barierei hidro-lipidice si, datorita acidului lauric din compozitie (in cantitate mare, aproximativ 50%) este si antiinfectios, antiinflamator.
Proprietatile sale il recomanda si pentru ingrijirea pielii, si pentru ingrijirea parului. Poate fi utilizat pentru orice tip de piele (atentie, persoanele cu dispozitie pentru acnee nu il vor folosi pe ten!), chiar si pentru nou nascuti sau viitoare mamici. 
Sugestii de utilizare:
- aplicat pe pielea umeda, imediat dupa dus, va avea rol hidratant; este util in tratamentul unor afectiuni dermatologice (eczeme, psoriazis, dertatite, iritatii); excelent de folosit dupa expunerea la soare;
- aplicat pe lungimea firului de par, inainte de spalare, va hrani parul si-l va proteja, facandu-l mai puternic, mai sanatos, mai stralucitor; sau, 2-3 picaturi aplicate pe varfurile umede, dupa spalare, vor domoli firele rebele; masat pe scalp va favoriza functionarea optima a acestuia si va opri producerea matretii;
- folosit ca demachiant, va inlatura machiajul rezistent la apa;
- ca ulei pentru masaj (sau automasaj), in stare pura sau in amestec cu alte uleiuri; excelent pentru masul bebelusilor;
-amestecat cu sare de mare sau cu zahar brun, pentru exfolierea corporala;
- pentru pregatirea hranei vegane - este bogat in grasimi saturate;
- pentru pregatirea cosmeticelor homemade sau a sapunurilor de casa.
Cred ca as mai putea scrie despre cum mai poate fi folosit uleiul de cocos, pe masura ce imi vor mai veni idei, voi completa lista.
Uleiul pe care il folosesc este produs intr-o cooperativa din Ghana, provine din comertul cinstit, este procesat din nuci de cocos proaspat culese ce sunt razuite si amestecate cu apa, pentru a separa uleiul. Imi place pentru ca procedeul de obtinere este identic cu cel pe care-l putem face si noi acasa; eu am incercat si, pentru uz personal, am avut un randament bun :). Este certificat organic de catre Soil Association.
Uleiul se prezinta ca un unt pufos, alb, la temperaturi mai mici de 22 grade Celsius; pe masura ce temperatura creste, uleiul se topeste pana devine complet lichid, transparent.
Este ambalat in borcane sterile ce contin 200 ml de ulei.
Disponibil aici.
Sper sa va placa!
Sursa imaginii aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu