miercuri, 24 noiembrie 2010

Crema hidratanta pentru fata

Cu mult timp inainte sa-mi prepar crema de fata aflasem despre nocivitatea parabenilor continuti de aproape toate produsele cosmetice din comert; prin urmare cumparam si foloseam un produs fara parabeni si parafina, bine ca exista totusi asa ceva! Apoi, tot frunzarind internetul in cautare de solutii naturale pentru ingrijire am aflat ca nu este chiar asa de dificil sa faci o crema de fata in casa, ai nevoie de ingrediente de buna calitate, o reteta sigura (pentru inceput), putina pricepere si multa pasiune. Am incercat si eu si chiar am reusit! Este minunat sa ai un produs cosmetic 100% natural, facut cu manutele tale, adaptat tipului tau de piele!
Acum sunt fericita ca surorile si prietenele mele folosesc crema preparata cu drag de mine. Si sunt incantate de rezultate.
Cea mai recenta realizare este o crema hidratanta pentru ten normal/mixt/sensibil ce contine:
- unt de cacao nerafinat, nedezodorizat, certificat organic;
- ulei de jojoba presat la rece;
- ulei de masline presat la rece;
- ceara de jojoba;
- miere bio de albine;
- infuzie de galbenele;
- vitaminele A si E.
Sunt ingrediente simple, naturale care combinate cu masura reusesc sa hidrateze in profunzime, nu incarca porii, permit tenului sa "respire". Folosita zilnic pe fata, gat si decolteu va face pielea ferma, catifelata si supla. Este rapid absorbita in piele si protejeaza impotriva imbatranirii premature datorata factorilor externi (precum radiatiile UV - responsabil este untul de cacao).

10 comentarii:

  1. Arata bine crema.Imi dai voie sa-ti dau o idee?Un pic de ulei de morcov,am inteles ca e foarte bun pentru riduri si ten in general.Sper ca nu te superi!?Aceste sunt cutiile de plastic pe care le ai la vanzare?Ca nu-mi dau bine seama.O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar ca arata fain, daca asta e prima crema, felicitari;). Am ajuns la concluzia ca aceste creme preparate in casa, bat orice preparate din farmacii, iar posibilitatile de diversificare sunt nenumarate. Produsele pe care le prepari, le si comercializezi? Spor si sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-ai mutat cuibul?:) Noroc ca te-am gasit! Imi place sa te urmaresc. Suna bine crema ta si pentru ca e facuta din suflet sunt sigura ca si foarte buna. pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc, fetelor!
    @beatrice, orice sugestie este bine venita! da, acestea sunt cutiutele, acum mai am unele de 50 ml cu aspect mai "profi", zilele urmatoare le prezint.
    @amitha, ma bucur ca ai venit pe la mine! si eu te urmaresc; deocamdata cremele le testez pe rude si prieteni, in curand sigur le voi comercializa ;)
    @deea :)) nu m-am mutat, navighez printre blogguri! pup si eu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari Frank, ai facut o crema plina de bunatati, minunat, minunat !

    RăspundețiȘtergere
  6. Am facut ieri prima mea crema de fata. :D
    Am pus apa 4 parti si 1 parte ceara topita+ulei de masline. Dupa ce le-am omogenizat si s-a racit amestecul, am pus 3-4 picaturi ulei esential de tea tree si 2-3 picaturi u.e. salvie.
    E alba, arata a crema, hidrateaza...Ceva parca ii lpseste, totusi.
    Vreau ca crema mea sa contina apa, pentru hidratare. Mai vreau ca ingredientele sa fie usor de procurat si putine. Vreau sa aiba termen de valabilitate cel putin 2 luni. Mai toate cremele sunt pe baza de unt de sheea, cacao etc. sau glicerina, dar parca nu as folosi deocamdata.
    Mi-ar prinde bine niste sfaturi la capitolul asta. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ia uite unde te mai gasesc eu pe tine Francesca darling >:D<.
    Spor la treaba, imi place mult cum suna crema de fata pe care ai facut-o. Felicitari :)

    RăspundețiȘtergere
  8. da, amy, crema este foarte buna! in curand vin si eu pe breslo!

    RăspundețiȘtergere
  9. @khaarsha: eu zic ca trebuia sa folosesti alt ulei decat cel de masline, sau macar 50:50 cu un alt ulei. cel de maslnine are particulele mari si oricat de bun ar fi intra greu in piele. iar raportul apa ulei ar trebui sa fie minim 3:1. incearca asa si tine-ma la curent cu rezultatul. succes!

    RăspundețiȘtergere
  10. Haide Frank draga, te primim cu drag. Este loc pentru toata lumea :-*

    RăspundețiȘtergere