duminică, 16 ianuarie 2011

Sapun antiacneic

Ah, nu, acnee, nimeni nu vrea asa ceva! Dar ce sa facem ea exista si deasemeni exista si numeroase metode de a lupta impotriva ei. Majoritatea produselor cosmetice de pe piata sunt destul de aspre cu tenul, il usuca si prin aceasta determina glandele sebacee sa produca mai mult sebum, distrug echilibrul bacteriilor "bune" precum si PH-ul pielii. Ca alternativa sunt cosmeticele naturale, asa ca m-am gandit sa fac un sapun care sa-i ajute pe cei ce au aceasta problema.
Sapunul este fabricat "la rece" prin saponificarea uleiurilor de cocos, palmier, masline, samburi de grapefruit si unt de cacao; pentru efectul puternic antibacterian am ales uleiurile esentiale de arbore de ceai si lavanda. Alaturi de ele se afla oxidul de zinc care de asemeni are efect antibacterian dar si de cicatrizare, calmare a pielii iritate. Tot pentru efectul cicatrizant si, in plus, antiinflamator am adaugat macerat de flori de musetel in ulei extravirgin de masline. Uleiul de samburi de struguri folosit este recunoscut ca un puternic antioxidant cu abilitatea de a proteja tenul dar si un bun antibiotic natural cu efect asupra a numeroase bacterii, virusi si fungi. Imbinarea acestor ingrediente a dus la crearea unui sapun care nu va usca pielea, din contra, o va hidrata, emolia; are o spuma densa si un miros minunat, imi place mult combinatia lavanda-tea tree.
Totusi acest sapun, singur, nu va face minuni impotriva acneei; trebuie sustinut de o alimentatie echilibrata si sanatoasa, de o igiena corespunzatoare, in cazurile grave, nu amanati consultarea unui medic dermatolog!

2 comentarii: