luni, 11 aprilie 2011

Samponul meu solid.

Aseara am consumat inca o bucata din samponul solid facut de mine. Si m-am gandit sa scriu de ce imi place asa mult. Asadar, imi place pentru ca:
- miroase foarte bine, la fiecare spalare apa calda elibereaza uleiurile esentiale si baia se umple de arome mmm...;
- face spuma bogata;
- imi curata parul minunat, e adevarat ca avandu-l lung si destul de des aplic samponul solid de 2 ori/spalare;
- nu imi ingrasa parul, asadar, in continuare nu-l spal decat o data pe saptamana;
- imi da mult volum (desi chiar nu am nevoie :));
- pot sa-l consum pana la ultima cojita si nu se rupe, ci se subtiaza uniform pana la topirea completa.
Recunosc ca la inceput nu mi-a fost usor, trecerea de la samponul lichid din comert la cel solid, natural, homemade nu am facut-o imdediat insa acum nu mi-as mai spala parul cu altceva.
Poate nu ar trebui sa dezvalui ceea ce voi scrie acum: in continuare folosesc balsam cu chimicale in care am pus o doza zdravana de ulei de argan bio, presat la rece. Cu toate ca folosesc si masca de par inainte de spalare, tot am nevoie si de acest balsam pentru a-mi putea descurca firele de par. Daca are cineva o solutie naturala pentru a inlocui acest produs o astept cu interes :)!
Samponul exista in magazin in doua variante, pentru par blond si brunet si contine, ca ingrediente de baza, uleiul de cocos, muult ulei de ricin, unt de cacao, unt de avocado, ulei de masline, decoct de nuci de sapun, ceai negru+rozmarin(par brunet) si galbenele (par blond), NaOH si UE de portocale si rozmarin.
Sper sa va placa!

14 comentarii:

  1. Si eu cochetez cu gandul de a folosi sampon solid, dar inca sunt un pic sceptica :) Insa cand te vad asa entuziasmata.... ;)
    Un bun balsam de par este otetul adaugat la apa de clatire. Mie mi-l face moale si pufos :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Deea, da, cunosc scepticismul acesta ;). acum nu numai ca imi place samponul solid, dar il recomand!
    otet folosesc si eu, o data la 2-3 spalari, nu pot sa zic ca imi imblanzeste parul, poate doar in prima zi dupa spalare. apoi...

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,
    Vecina mea de la targ si de cartier, poti sa-mi rezervi si mie un sampon(pentru par blond,evident),sa il iau o data cu crema de fata? :)
    Saru'mana!

    RăspundețiȘtergere
  4. HRISTOS A INVIAT!! Fato cu parul minunat... iti doresc sarbatori fericite, sanatate, multa inspiratie, credinta, dragoste, si tot ce mai ai tu nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hristos a Inviat! Paste Fericit plin de bucurii, de lumina de liniste si implinire sufleteasca!
    P.S. Am vazut poze de la targ cu produsele tale; foarte bine arata! Felicitari!
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Ah... ce tarziu raspund: ADEVARAT A INVIAT!
    @sakura,puuup si imi place treaba asta cu parul minunat :))
    @alinutza, multumesc, si mi imi plac dar tot timpul este loc pentru mai bine, nu ? puup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu numai ca arata bine...sunt minunate!!!! Testate pe propria-mi piele! :D

    RăspundețiȘtergere
  8. multumesc, Diana, stii cat ma bucura aprecierile tale!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna seara,
    As vrea sa stiu, cu aproximatie, evident, cam cat ajunge un astfel de sapun pentru un par foarte lung (pentru cate spalari).
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Katrim, eu zic ca pentru un par lung si des ar ajunge cam pentru 6-8-10 spalari; dar totul e relativ doar incercand pe propriul par poti sa ai raspunsul corect :)

    RăspundețiȘtergere
  11. eu folosesc doar sampon solid, si sunt tare multumita de alegerea facuta...in casa noi nu mai avem sampon din comert:).....si uite ca exista unul si pentru satene:) hmmmmm tare mi-ar placea sa vad cum se comporta.....felicitari frank:) pentu bunatatile create.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc, Laura, imi doresc sa fie cat mai multe persoane constiente despre cat de bune sunt cosmeticele naturale! Lasa-mi un mesaj pe email si poate vei avea o surpriza cu samponul acesta, cine stie?!

    RăspundețiȘtergere
  13. :) ms frank...chiar asa sper si eu sa se intoara cat mai multi la natural , eu pe toata lumea innebunesc cu produsele handmade si sau naturale....macar tot e bine ca sotoi nici el nu mai foloseste gel de dus si sampon din comert:):):) pupicei

    RăspundețiȘtergere