luni, 9 mai 2011

VANILLA TIME!!!

Pachet "VANILLA TIME": unt de corp si balsam pentru buze.
A sosit vremea vanilieeei! Asadar voi prezenta pe scurt acest unt de corp facut, printre altele, cu macerat de vanilie burbon in ulei de migdale dulci: este un produs de ingrijire cu textura untului, se topeste imediat la temperatura corpului, se intinde frumos si este absorbit usor in piele fara sa o lase sa se simta uleioasa. Miroase delicat a vanilie cu toate ca eu simt si mirosul untului de shea (care este crud, neprocesat, organic). Imi place ca este suficient sa ma dau cu el doar o data pe saptamana (nu prea am timp si chef de astfel de rasfat :D) si pielea mea este fina si hidratata.
Despre vanilie, toata lumea stie ca este folosita pentru a aromatiza prajiturile si nu numai, astfel eu o folosesc in 3 variante:
1. zahar vanilat - batoanele de vanilie le amestec cu zaharul pudra si dupa vreo 2-3 saptamani incep sa folosesc zaharul aromat la diverse preparate alimentare;
2. macerat de vanilie - maruntesc vanilia si o amestec cu ulei de migdale dulci presat la rece, apoi in 2-3 saptamani incep sa folosesc uleiul pt. cosmetice;
3. extract de vanilie - batoanele le scufund in alcool si dupa aproximativ 8 saptamani rezulta adevarata esenta de vanilie pe care o folosesc si la cosmetice si la prajituri.
Efectele terapeutice ale vaniliei ies in evidenta atunci cand este folosita in cosmetica unde dovedeste proprietăţi antiseptice, excitante, stimulatoare şi afrodisiace; este un remediu natural exotic de prea puţini cunoscută. Are un rol important în întărirea capacităţii de apărare a organismului împotriva micozelor; are un efect calmant, şi asta chiar şi când este doar mirosită. Chiar dacă nu ne dăm seama, ea reduce presiunea arterială şi relaxează muşchii. Din acest motiv este bine ca să avem esenţă de vanilie naturala în casă şi presărăm câteva picături într-un vas cu apă fierbinte pentru aromaterapie.
Untul de corp este disponibil in magazin, separat sau la pachet cu balsamul de buze.
Mie imi place, voi ce ziceti?



4 comentarii:

  1. O bunatate! Vanilia mi-a placut intotdeauna si-mi place,asa ca nu pot spune altceva .Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce zicem> Zicem ca ne place!!
    Foarte buna ideea cu maceratul de vanilie. o sa incerc si eu. deocamdata am facut doar extract de vanile -am pus batoanele de vanilie in tuica de casa- si zahar vanilat asa ca tine.
    Ma gandeam acum daca merge macerat si in ulei de masline. merge, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. E minunata,ador mirosul si gustul de vanilie !

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc, fetelor, va invit la treaba, sa facem muuuulte chestii ce contin vanilie :)
    @sakura poti face maceratul si in ulei de masline insa este de preferat sa folosesti un ulei fara miros - de samburi de struguri, de ex.

    RăspundețiȘtergere