duminică, 17 februarie 2013

Masca cu argila roz - atat de simplu!

 Iubesc mastile cu argila! Sunt simplu de preparat si foarte eficiente, pielea este luminoasa imediat dupa aplicare si, sunt convinsa chiar daca nu pot vedea cu ochiul liber, oligoelementele continute sunt transferate pielii. De-a lungul vremii am probat toate tipurile de argila la care am avut acces: verde (Illite, Montmorillonite), alba, galbena,  roz, rosie, albastra de Raciu, violet, Rhassoul. Si lichidul cu care amestec argila l-am probat in numeroase variatii: apa plata, ulei, lapte, suc de fructe sau legume, hidrolat din diverse plante. Evident ca am adaugat miere, smantana, galbenus de ou, pulpa de la diverse fructe sau cine stie ce m-a inspirat la momentul respectiv si de fiecare data am fost multumita de rezultate.
Masca pulbere
Tocmai pentru ca mastile cu argila sunt lesne de pregatit si foarte versatile, am evitat, pentru destul timp, sa aduc in magazinul virtual un astfel de produs. Dar pentru toti aceeia care sunt prea comozi sau nu au timp suficient sa alerge in 10 locuri diferite pentru a-si procura toate ingredientele unei astfel de masti faciale, m-am gandit sa prezint lumii intregi (ha, ha): masca mea cu argila!!! Nu este una obisnuita, ba chiar este foarte speciala! Deoarece in urma experimentarii, cercetarii si iar experimentarii aceasta contine elemente care se potrivesc la fel de bine unui ten tanar sau matur, gras, normal sau uscat. Poate fi folosita cu scop terapeutic (piele uscata, sensibila, cuperozica, iritatii, eczeme) sau pur si simplu pentru infrumusetare. Efectele sunt aceleasi: mineralizeaza, revitalizeaza, hraneste, detoxifica, calmeaza, ingrijeste pielea. Si exact acest lucru am cautat.
Masca pasta
Modul de aplicare este insa obisnuit: fara sa folosesti ustensile metalice, amesteci aproximativ 5 gr. (o lingurita) din pulbere cu 1-2 linguri de lichid (pe acesta il alegi dupa chef si inspiratie, eu prefer hidrolatul din plante medicinale) pana obtii o pasta pe care o intinzi pe pielea curata (si exfoliata inainte); o lasi sa actioneze 10-15 min; indepartezi masca usor cu ajutorul apei calde, aplici un ser de ingrijire si gata! Repet: rezultaul este spectaculos, aspectul pielii va fi clar imbunatatit chiar dupa prima utilizare.
Ce contine minunea aceasta? Iata:
- argila roz - ea nu se gaseste sub aceasta forma in natura, practic, este un amestec de caolin alb si illite rosu; foarte bogata in oligoelemente, eu am ales-o pentru proprietatile emoliente si datorita actiunii de calmare, dezinfectare si curatare in profunzime a tenului.
- ovaz coloidal - practic este o faina obtinuta din ovaz foarte fin macinat, astfel incat amestecata cu apa nu se va decanta ci sta in suspensie; am ales acest ingredient datorita actiunii calmante, emoliente, cicatrizante; se spune ca ar avea si afecte antirid dar mie cel mai mult imi place deoarece confera o tusa fina, matasoasa si neteda pielii :).
- pudra de cocos - te rog sa nu faci confuzie cu fulgii de cocos! Este un produs obtinut prin deshidratarea si pulverizarea laptelui de cocos proaspat. Ca ingredient dermato-cosmetic este apreciat pentru efectele sale hidratante, regenerante si protectoare datorita continutului ridicat de fitosteroli, proteine, acizi grasi esentiali, sa nu mai zic despre vitamine si minerale. O comoara pentru pielea mea (si a ta, evident!)
- pudra de zmeura - foarte bogata in polifenoli, datorita antioxidantilor ajuta la prevenirea imbatranirii premature a pielii; buna mineralizanta si vitaminizanta in plus, miroase senzational in orice produs cosmetic!
- vitamina C - in uz cosmetic este un produs excelent pentru stimularea productiei de colagen, un activ antiage si puternic antioxidant, imbunatateste elasticitatea pielii, confera un plus de stralucire, repara si protejeaza de daunele UV.
Cam asa ar fi, sper sa va placa!
Disponibila acum in magazinul virtual.



2 comentarii:

  1. Buna ideea, mai ales ca este o masca eficienta, si plina de ingrediente de buna calitate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Natalia, intr-adevar, masca e simplu de pregatit si aplicat iar rezultatele sunt magice!

    RăspundețiȘtergere