luni, 4 aprilie 2016

Reteta pentru demachierea perfecta...

... nu exista!!!!
Fiecare ar trebui sa se informeze despre ce tip de demachiant ii este cel mai potrivit, in functie de tipul de ten, de modul in care ii place sa faca acest pas al ingrijirii tenului. Suntem diferiti, utilizam produse diferite pentru machiaj sau pentru ingrijirea zilnica. De aceea spun ca si curatarea tenului este diferita de la o persoana la alta.
Lapte demachiant
Scriu aceasta postare doar pentru a va reaminti despre acest obicei, uneori uitat. Nu conteaza daca folositi produse pentru machiaj sau nu. Exista pe net zeci, sute de informatii despre cum se face, cu ce se face, de ce se face. Si eu va spun sa o faceti! Si va mai spun sa o faceti NU inainte de culcare ci imediat dupa ce ati ajuns acasa. Asa cum va spalati mainile imediat dupa ce intrati in casa, tot atunci ar trebui sa aibe loc si demachierea. De ce, daca ati ajuns acasa, sa zicem, la ora 18, sa stati cu particule de praf, poluare, cu celule moarte si sebum pe ten pana la ora 22 cand va pregatiti de culcare??? Si daca ati facut demachierea, imediat dupa aceea puteti aplica produsul de ingrijire preferat (fie ca e un toner, un ulei, o crema) care va avea timp suficient sa actioneze inainte de a ajunge pe asternuturi.
Iata care este rutina mea de ingrijire, am experimentat si asa simt ca e cel mai bine pentru mine: 
- dimineata: ma spal doar cu apa, aplic apoi o lotiune micelara tonica, crema pentru zona ochilor si crema pentru ten. Nu folosesc produse pentru machiaj, cu exceptia unui balsam de buze usor colorat, pe care, de obicei, il "mananc" cam intr-o ora de la aplicare :).
- seara: ma spal cu apa (si cateodata cu sapun), aplic lotiunea micelara tonica si un ser pe zonele predispuse ridarii (vara) sau o crema pe toata fata, incluziv in jurul ochilor (iarna).
O data la 4-5 zile fac o exfoliere mecanica (peeling, gomaj). 
Evident, toate produsele sunt adaptate varstei si tipului meu de ten. Imi este usor sa le folosesc si astfel ingrijirea tenului este o placere, o forma de rasfat. Si asa ar fi frumos sa fie pentru toata lumea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu