marți, 22 februarie 2011

Sapunurile mele, retete refacute.

Asa cum am scris aici am renuntat la folosirea uleiului de palmier pentru fabricarea sapunului, inlocuindu-l cu mai mult unt de cacao si ulei de cocos. Aceasta inseamna produse mai bune calitativ (untul de cacao e emolient si uleiul de cocos face multa spuma), chiar daca costurile de productie sunt mai ridicate acum. Cu toate acestea, nu voi modifica inca preturile produselor.
Am refacut deja 2 sapunuri (la care oricum aveam stoc 0):
- sapunul cu miere si ceara (preferatul meu si al fetitei mele:)) care acum contine: uleiuri saponificate de cocos, masline (pomace), samburi de struguri, seminte de dovleac (virgin, presat la rece), ricin, unt de cacao, ceara de albine, miere, polen si lapte de vaca. Miroase in continuare a caramel, recomandat mai ales bebelusilor, copiilor, doamnelor insarcinate, mamicilor care alapteaza.
- sapunul antiacneic cu urmatoarele ingrediente: uleiuri saponificate de cocos, masline (pomace), samburi de struguri, samburi de grapefruit, unt de cacao, macerat de musetel in ulei extravirgin de masline, U.E. de arbore de ceai si lavanda, ZnO; am primit feedback pozitiv pentru acest sapun asa ca o sa-l am permanent in stoc.
Am in pregatire si alte bunatati, dar voi povesti despre fiecare la timpul sau ;). Stay tuned!


2 comentarii: