vineri, 21 octombrie 2011

Pe fuga, sampon si bomboane cu ciocolata

Cu entuziasmul care ma apuca de cate ori fac sapun, in acest caz sampon solid, m-am gandit sa impartasesc cu voi, in viteza, imaginile de la prepararea samponului pentru par brunet care seamana teribil de tare cu o crema de ciocolata; atunci cand il torn in forme curge asa de fluid si laptos si apetisant, mai-mai ca imi vine sa bag degetul sa-l gust :) (NICIODATA SA NU FACETI ASTA, SERIOS!!). Imi place asa de mult sa amestec budincuta aceasta ca atunci cand trebuie sa o torn in forme parca imi pare rau ca nu am avut mai mult timp sa ma pot juca cu ea. Si apoi in forme o alint si o invelesc si o tin la caldura... si ea ma rasplateste cu un minunat sampon. Love it!
Si azi chiar am facut impreuna cu fiicamea cateva bomboane din ciocolata, o reteta pe care o variem de fiecare data, dupa inspiratie; de data aceasta am folosit unt de cacao si ulei de cocos organice, miere de albine si putin zahar, pudra de cacao dark si pudra de roscove, cateva stafide brune si un praf de lapte pudra. Sunt suuuper bune si chiar sunt foarte usor de facut.
In prima fotografie este amestecul pentru sampon, in a doua sunt bomboanele iar in ultima, samponul turnat in atat de dragalasele forme (cu intentie nu am sters cele cateva picaturi curse pe langa :))
Asa-i ca seamana?
Bine, gata, ma pregatesc de plecare...

7 comentarii:

  1. Chiar ca-ti vine sa gusti!Initial,chiar am crezut ca-i ciocolata cap-coada!Distractie faina.Pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Bea! De bomboane ne bucuram in weekend, pentru sampon mai avem de asteptat ceva timp :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah, ce rau imi pare, eu nu vad decit o poza ( cea cu paleta in masa de cacao ) nu stiu de ce oare se intimpla asta ? niste bomboane cu pudra de roscove parca as face si eu, pup !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ha, ha Geta, eram sigura ca poza aceea va indunce in eroare :)). Acolo este, de fapt, samponul inainte de turnare :) Hai sa te apuci de treaba si sa ne spui cum a iesit. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  5. buna ziua

    as putea avea reteta de bomboane ? ador ciocolata :)

    ultumesc,

    RăspundețiȘtergere
  6. pentru 'anonim' dar si pentru alte persoane interesate, reteta de baza pentru ciocolata: o cana cu unt de cacao, o cana cu pudra de cacao si miere de albine dupa gust; acum interveniti cu imaginatia: inlocuiti 1/3 din unt cu ulei de cocos, sau pudra de cacao cu pudra de roscove, adaugati unt de arahide , stafide, fulgi de cocos, etc, dupa inspiratia momentului :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce delicios arata... yammmi. Bravo Frank , imi ploua in gura numai cand ma uit :)

    RăspundețiȘtergere