luni, 29 aprilie 2019

10 ani!

Da!
In acest aprilie s-au implinit 10 ani de cand am folosit pentru prima data sapun facut de mine.

In martie 2009 am facut primul sapun. Imi amintesc perfect ingredientele folosite si, mai ales, emotia cu care l-am lucrat. M-am invartit apoi in jurul lui aproape 4 saptamani, asteptand sa se usuce pentru a-l folosi. A fost un sapun bun :). Si spun asta zambind cu tot sufletul pentru ca imi dau seama, prin comparatie cu retetele pe care le formulez acum, ca acel sapun era departe de a fi perfect. Indiferent, l-am folosit, l-am impartit celor din jur si, cel mai important, a fost experienta de care aveam nevoie pentru a porni pe drumul pe care sunt azi.

Dupa prima incercare, ghidata de curiozitatea de a incerca si alte ingrediente, am testat noi tehnici de lucru, am creat noi retete de sapun. De unele am fost multumita de la prima incercare, le refac si in prezent, aproape nemodificate; pe altele le-am abandonat pe traseu. Cu o parte din unturile si uleiurile vegetale am inceput sa fac unguent, deodorant si diverse tipuri de creme. Continuand asa, cu pasi mici, am ajuns sa inlocuiesc produsele de ingrijire conventionale cu produse cosmetice, din ingrediente naturale, facute de mine.
Am inceput sa impartasesc din cunostintele dobandite si sa scriu despre experimentele pe care le fac pe primul blog, numit, dupa un scurt brainstorming cu sora mea, Pur si Simplu natural. Dupa ce a fost piratat si ulterior sters blogul (habar n-am cum) l-am creat pe acesta, unde scriu din cand in cand despre produsele pe care le fac.

Uitandu-ma la drumul meu pana in prezent sunt recunoscatoare pentru fiecare pas, pentru fiecare experienta. Dorinta de a incerca sa traiesc cat mai sanatos, alimentata de curiozitate, sustinuta de mult studiu, s-a transformat in pasiune. Au fost si perioade dificile, in care timpul alocat invatarii si crearii de retete noi era mai mare decat cel alocat familiei. Dar si pentru aceste perioade sunt recunoscatoare: datorita lor am invatat sa-mi gestionez mai bine timpul, sa-mi prioritizez actiunile. Simt deplina gratitudine pentru oamenii pe care i-am intalnit, ei imi fac sufletul sa infloreasca cu fiecare mesaj de multumire pe care mi-l trimit. 

Ceea ce mi se pare uimitor este ca si dupa 10 ani simt bucurie la fiecare serie de sapun pe care o torn, la fiecare crema pe care o fac. Iubesc sa am provocari si cei din jurul meu, familia si prietenii, cunosc acest lucru.
Multumesc!
Cu drag pentru tot si toate,
Francesca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu